Alles für ein Lächeln: Coolblue start met bezorging in Duitsland

Logistiekprofs op 14 July 2020

Cooblue breidt uit naar Duitsland. In de omgeving van Düsseldorf kunnen klanten witgoed bij de retailer bestellen. Net als in Nederland neemt Coolblue de bezorging en installatie op zich. De eerste wasmachine werd vandaag door de herkenbare blauwe bus aan huis bezorgd. 

De Duitstalige website en app zijn sinds vandaag live voor klanten in de omgeving van Düsseldorf. “De afgelopen tijd hebben we ontzettend hard gewerkt aan de uitbreiding van onze infrastructuur naar Duitsland”, zegt CEO Pieter Zwart over de lancering. “Dat betekent niet alleen het aannemen en inwerken van Duitstalige Coolblue’ers, maar ook bijvoorbeeld het opzetten van klantgerichte productreizen en het ontwerpen van onze blauwe doos, zak, bus én fiets.” 


CoolblueFietst

De etailer start in de regio met de uitbouw van een eigen bezorgnetwerk, installatiedienst, fietsnetwerk en winkels. De eerste stap is het bezorgen en installeren van witgoed, gevolgd door televisies. Voor witgoed is gekozen omdat Coolblue bij deze productgroep het gehele proces in eigen hand heeft, van verkoop tot bezorging en installatie. Zo hoopt de retailer in Duitsland een onderscheidende winkelervaring te kunnen bieden. Binnen drie tot vier maanden wil Coolblue ook gaan fietsen in Duitsland. Naar verwachting worden de eerste pakketten dan op de fiets bezorgd. 

Zwart: “Snel volgen er meer producttypes en diensten en bezorgen we zoveel mogelijk bestellingen van kleine producten bij klanten met de fiets. En ja… er komt binnenkort natuurlijk ook een fysieke winkel.”

Next day delivery

Coolblue belooft Duitse klanten next day delivery. Bestellingen worden vanuit het magazijn in Tilburg bij klanten bezorgd en geïnstalleerd.