Alkmaars B2C Europe in handen van Maersk

Logistiekprofs op 23 August 2021

Maersk neemt B2C Europe uit Almere over. Met de acquisitie wil de Deense multinational zijn dienstenpakket in e-commerce uitbreiden.

Ook het Amerikaanse bedrijf Visible Supply Chain Management, gespecialiceerd in pakketbezorging en fulfilmentdiensten, wordt door Maersk ingelijfd. Onbekend is welk bedrag er met de overnames gemoeid is. 

Toezichthouder AFM moet nog toestemming geven voor de overname van B2C Europe. Het bedrijf uit Almere verwerkt pakketten voor webshops als L’Oreal, eBay, Amazon en Wish. B2C Europe bezorgt de pakketten niet tot aan de deur; het brengt de producten van webwinkels met eigen vrachtwagens naar de verdeelcentra van pakketbezorgers als PostNL, DHL en DPD. B2C heeft in heel Europa contracten met verschillende postnetwerken. Het twintig jaar oude bedrijf bezorgt 35 miljoen pakketten per jaar. Na de overname moet dat aantal groeien naar 50 miljoen. 

Tegen Omroep Flevoland zegt commercieel directeur Martijn van der Geer van B2C Europe dat de stap van Maersk onderdeel is van een groter plan. “Ze willen van de fabriek naar de consument de hele logistiek verzorgen.”