AliExpress verkort verzendtijden door samenwerking PostNL
05.05.2017 | Branchenieuws

AliExpress verkort verzendtijden door samenwerking PostNL

PostNL heeft er een grote internationale klant bij. Het post- en pakketbedrijf gaat in Nederland de bestellingen van Chinese marktplaats AliExpress vervoeren. Hierdoor kan AliExpress in Nederland een bezorgtijd van vijf tot zeven werkdagen hanteren.

Nederlandse consumenten kopen graag bij Chinese webwinkels. Ruim een kwart van de online crossborder aankopen over de grens gebeurt bij een Chinese webshop. Voornaamste redenen: lage prijzen en een uitgebreid assortiment. Nadeel is de lange verzendtijd. Consumenten moeten vaak negentien tot zestig dagen op hun bestelling wachten. Wil de consument het artikel binnen twee weken in huis hebben, dan moet er een fors bedrag aan verzendkosten worden betaald.

De exclusieve samenwerking met PostNL - die geldt voor pakketten tot twee kilo - moet dat proces voortaan versnellen. De Nederlandse vervoerder heeft een Aziatische tak, genaamd Spring Global Delivery Services. Hierdoor kunnen pakketten al in China aan het netwerk van PostNL worden gegeven. Dat zorgt voor een transparanter en sneller bezorgproces. 

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren