AliExpress start met gratis retouren
E-commerce 13.09.2019 | Branchenieuws

AliExpress start met gratis retouren

Chinees koopjesplatform AliExpress gaat in acht landen producten gratis retour sturen. Klanten moeten hun product binnen vijftien dagen na ontvangst retourneren. Nederland valt voorlopig buiten de pilot. 

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. AliExpress wil de koopervaring verbeteren en het vertrouwen bij consumenten doen groeien. In Canada en Australië wordt gratis retouren als eerst geïntroduceerd. Daarna volgen Frankrijk, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en de Verenigde Staten. 

Elektronica, fashion en cosmetica

Consumenten kunnen na ontvangst van hun bestelling een verzoek doen voor geldteruggave. Dat moet binnen vijftien dagen, waarna zij hun product gratis retour kunnen sturen. De terugbetaling volgt na drie dagen. 

De producten die onder de gratis retourregeling vallen zijn op de website voorzien van een label. Het gaat om elektronica, sieraden, schoenen en cosmetica. Deze items moeten in ongebruikte staat worden teruggestuurd. Mobiele telefoons, ondergoed, voedsel en items boven de 1.000 dollar vallen niet onder de regeling. 

Europees distributiecentrum

Het Chinese AliExpress, een dochteronderneming van Alibaba, fungeert als verkoopplatform voor leveranciers en merken. Zij kunnen hun doorgaans goedkope producten aanbieden aan consumenten over de hele wereld. 

Alibaba besloot vorig jaar om een Europees distributiecentrum in Luik te bouwen, zodat het voorraden dichterbij de Europese consument kan opslaan. Daarnaast wil Alibaba via het dc goederen van Europa naar China verschepen, zodat Chinese consumenten aan producten uit het Westen kunnen komen. 


Plaats een reactie (0)

Reageren