Alibaba kiest toch voor Luik als Europese locatie; dc in Nederland van de baan
13.11.2018 | Branchenieuws

Alibaba kiest toch voor Luik als Europese locatie; dc in Nederland van de baan

De kogel is door de kerk: Alibaba heeft definitief voor het Belgische Luik gekozen als standplaats voor haar Europese distributiecentrum. Een dc in Nederland is daarmee voorlopig van de baan. 

Dat bevestigt Europese topman Terry von Bibra tegenover De Tijd. De logistieke locatie, bij Liège Airport, zal maar liefst 380.000 vierkante meter beslaan. De bouw en operatie zullen naar verwachting honderden banen opleveren. 

Alibaba wil uitbreiden en opent daarom wereldwijd zes distributiecentra, waarvan een in Europa. Eerder werd ook Nederland genoemd als kanshebber voor de Europese locatie. Premier Mark Rutte zou in augustus een delegatie van het bedrijf hebben ontvangen om te spreken over de mogelijkheden in de gemeente Weert en de luchthaven Maastricht-Aachen. Daar zou de Chinese e-commercegigant echter fors minder ruimte krijgen dan in Luik, omdat de ruimte in Nederland beperkt is. Het grootste distributiecentrum dat momenteel in Nederland wordt gebouwd is van modeconcern Inditex en heeft een oppervlakte van 'slechts' 155.000 vierkante meter. Nederland blijft wel aan als kanshebber voor 'verdere uitbreiding', zo stelt Von Bibra. 

Wanneer er wordt gestart met de bouw van het dc in Luik is nog onbekend. 

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • joop de boer
    20.11.2018 - 11:33 uur | joop de boer

    GELUKKIG niet bij ons. anders was er nog meer vliegverkeer en lawaai en vervuiling.