Aldi zit mogelijk achter ‘monsterdeal’ in Deventer

Logistiekprofs op 1 July 2022

Aldi zit hoogstwaarschijnlijk achter de ‘monsterdeal’ van 15 tot 20 miljoen euro in Deventer. De discounter wil langs de A1 een distributiecentrum plaatsen. De huidige dc’s in Groenlo en Ommen sluiten daarom hun deuren.

Dat schrijft Omroep Gelderland op basis van bronnen binnen Aldi. Personeel in de Gelderse gemeente Groenlo zou door Aldi zijn ingelicht. De supermarktketen heeft het nieuws nog niet bevestigd. 

De huidige logistieke sites in Groenlo en Ommen worden volgens Omgroep Gelderland eind 2021 samengevoegd in een nog te bouwen XXL-distributiecentrum in Deventer, langs de A1. Onlangs werd bekend dat de gemeente Deventer een kavel van dertien hectare heeft verkocht aan een nog onbekende speler. In de vergunningsaanvraag voor de nieuwbouw wordt gesproken over een pand met meer dan tachtig laadstations voor vrachtwagens, een distributiehal, een vries- en koelhuis en kantoorruimte. Dat zou duiden op een supermarktketen. Het nieuws over de sluiting van het distributiecentrum in Groenlo lijkt dat te bevestigen. 

Volgens wethouder Marieke Frank van de gemeente Oost Gelre, waar Groenlo onderdeel van uitmaakt, is door Aldi intern bekend gemaakt dat al het personeel uit het huidige dc kan meeverhuizen naar Deventer. De gemeenteraad heeft overigens nog geen definitieve bevestiging van Aldi gekregen. 

Afbeelding: nitpicker / Shutterstock.com