Aldi verhuist logistiek van Friesland naar Groningen

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Aldi verruilt zijn distributiecentrum in Drachten voor een nieuwe locatie. In het voorjaar van 2022 betrekt de grootgrutter bij het Groningse Hoogkerk een nieuw pand van 37.000 vierkante meter. 

De bouw van het distributiecentrum op industrieterrein Westpoort start eind dit jaar. Het pand biedt werkgelegenheid aan circa 190 mensen. De huidige werknemers van Aldi Drachten kunnen meeverhuizen naar de nieuwe werkplek. “We begrijpen dat deze veranderingen gevolgen zullen hebben voor onze medewerkers. Iedereen kan mee, behoud van onze mensen staat voorop”, zegt regiodirecteur Piet Lautenbag

Het nieuwe gebouw moet moderner, duurzamer en groter worden dan het huidige dc. De locatie bij Hoogkerk, ten westen van Groningen, is bovendien centraler gelegen in de regio. Vanuit Groningen zal Aldi circa 65 filialen beleveren. 

Distributiecentrum Deventer

Ook in het oosten van het land wil Aldi de logistiek optimaliseren. Eerder dit jaar kondigde de supermarktketen een verhuizing naar Deventer aan. Een gebouw van 42.000 vierkante meter vervangt de huidige magazijnen in Groenlo en Ommen. Vanuit Deventer gaat Aldi circa 120 filialen beleveren, ongeveer een kwart van de Aldi-winkels in Nederland.

Het distributiecentrum in Deventer moet eind 2021 operationeel zijn. Rond die tijd sluiten de sites in Ommen en Groenlo hun deuren. 

Afbeelding: nitpicker / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen