Aldi opent distributiecentrum in Deventer

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 3 minuten leestijd

ALDI heeft vrijdag zijn nieuwe megadistributiecentrum in Deventer officieel geopend. Het nieuwe dc, een samenvoeging van de distributiecentra in Groenlo en Ommen, moet zorgen voor verdere optimalisatie van de logistiek in het oosten van Nederland. 

Het dc is al sinds 1 februari operationeel, maar werd vrijdag officieel geopend door burgemeester Ron König, wethouder Thomas Walder en Gideon van Bussel, Managing Director van ALDI Deventer. 

De faciliteit staat op een kavel van circa 128.000 vierkante meter en beslaat circa 48.000 vierkante meter. Dat is voor de discounter de grootste logistieke locatie tot nu toe. “Ik ben dan ook trots op wat we met alle 270 medewerkers en betrokken leveranciers bereikt hebben. Deze uitdagende operatie heeft geleid tot een grote meerwaarde voor onze klanten. En door de inspanning en flexibiliteit van onze mensen hebben de winkels weinig gemerkt van deze verhuizing”, aldus Managing Director Van Bussel.

Afbeelding: het nieuwe dc in cijfers

Het pand is ingericht met gedeelte zonder stellingen voor bulkartikelen, de weekendaanbiedingen en non-food en een stellinggedeelte waar de reguliere producten staan. Daarnaast is er een koelruimte en vriesgedeelte. Dat laatste is uniek voor de discounter. Vanaf 1 mei levert ALDI vanuit Deventer de vriesproducten alleen in de eigen regio uit. Dat breidt het vervolgens uit naar de levering van diepvriesproducten in heel Nederland. Verwacht wordt dat dit eind oktober dit jaar gerealiseerd zal zijn.

100 winkels

Het dc telt 92 dockdeuren waar dagelijks 32 eigen vrachtwagens gemiddeld drie maal per dag worden ingeladen om winkels te voorzien van producten. ALDI transporteert dagelijks zo’n 75.000 dozen van Deventer naar de filialen in de regio. Op het terrein is ook een eigen wasstraat, een tankstation en een garage voor de vrachtwagens aanwezig.

Voor klanten betekent de nieuwe locatie betere beschikbaarheid, versheid en kwaliteit van het assortiment, aldus ALDI. Vanuit Deventer worden in totaal honderd winkels bevoorraad.

Gerelateerde artikelen