Albert Heijn ziet af van distributiecentrum in Lutkemeerpolder

Logistiekprofs op 29 november 2021 | 2 minuten leestijd

De bouw van het Albert Heijn-distributiecentrum in de Lutkemeerpolder in Amsterdam gaat niet door. De afgelopen maanden werd er fel geprotesteerd tegen de plannen van de supermarktketen. Albert Heijn heeft de optie op de kavel inmiddels opgezegd. 

Zondag bevestigde Albert Heijn aan de actievoerders dat het een paar weken geleden een streep heeft gezet onder de reserveringsovereenkomst voor de poldergrond. Volgens een woordvoerder van de supermarktketen waren er nog geen concrete bouwplannen voor de Lutkemeerpolder, Albert Heijn zat naar eigen zeggen nog in de orentiërende fase. Inmiddels kijkt de grootgrutter naar andere locaties, die ‘strategisch interessanter’ zijn. 

Of de acties van tegenstanders invloed hebben gehad op de keuze van Albert Heijn, is onbekend.   De actiegroep Behoud Lutkemeer spreekt zich fel uit tegen het volbouwen van de Lutkemeerpolder. Albert Heijn was voornemens om een deel van de in totaal 5,5 hectare te bebouwen. In september werden de deuren van achttien Albert Heijn-filialen dichtgelijmd. De actie werd anoniem opgeëist door de groepering ‘AH must Go’, met een verwijzing naar de plannen voor een ‘groot betonnen distributiecentrum in de kostbare Lutkemeerpolder’. 

Gerelateerde artikelen