Albert Heijn zet grootser in op Belgische markt

Logistiekprofs op 24 June 2021

Albert Heijn wil in België meer boodschappen aan huis bezorgen. De supermarktketen verdubbelt de capaciteit voor thuisbezorging van 400.000 naar 800.000 huishoudens. 

Sinds deze week bezorgt Albert Heijn ook aan huis in Gent, Leuvel, Aalst, de Brabantse Kempen en de rand van Brussel. Dat zijn 59 extra postcodes. De grootgrutter rolde de thuisbezorgdienst ‘Albert Heijn Aan Huis’ medio 2020 uit in de regio Antwerpen. De formule blijkt in trek: de levermomenten lopen elke week steevast vol. 

Volgens Raf van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België, heeft de Vlaming de smaak van online boodschappen te pakken. “We zijn blij dat we die honger kunnen stillen met een sterke thuisleverdienst.” 

Klanten kunnen op AH.be of in de app een bestelling plaatsen vanaf een bedrag van 50 euro. De bezorgkosten bedragen 5 euro. Bestellingen worden verzameld in het Home Shopping Center van Albert Heijn in Eindhoven. Vanuit daar gaan de boodschappen via hubs in Turnhout en Boom naar Belgische klanten. 

Albert Heijn zegt in België ook nieuwe winkels te willen openen. Over niet al te lange tijd moet de teller op honderd winkels staan.