Albert Heijn voorziet tweede distributiecentrum van zonnepanelen

Logistiekprofs op 15 August 2017

Albert Heijn plaatst 10.788 zonnepanelen op zijn distributiecentrum in Pijnacker. Hiermee kan het een derde van het totale energieverbruik van het gebouw opvangen. 

De zonnepanelen leveren Albert Heijn naar verwachting een CO2-reductie van 1.387 ton per jaar op, goed voor het energieverbruik van zestig huishoudens. “Het plaatsen van de zonnepanelen sluit goed aan bij de ambitie om CO2-uitstoot te verlagen in onze winkels en distributiecentra en slimmer om te gaan met energie”, aldus Anneke de Vries, SVP Real Estate, Construction and Franchise bij Albert Heijn, in een persbericht. “Ik ben daarom heel blij dat we hier zo’n mooie stap kunnen maken met ruim 10.000 zonnepanelen. En dat is een hele klus op een distributiecentrum waar 24/7 gewerkt wordt om onze winkels te bevoorraden.”

Albert Heijn zette eerder al stappen richting verduurzaming. Ook het geautomatiseerde distributiecentrum in Zaandam werd van 6380 zonnepanelen voorzien. Mede hierdoor ontving het distributiecentrum het BREEAM-NL Excellent duurzaamheidscertificaat, een keurmerk dat gebouwen beoordeelt op duurzaamheid. Ook de winkels in Purmerend, Venray, Enschede, Eindhoven en Zeist hebben zonnepanelen. 

Redactie LogistiekProfs