Albert Heijn verhuist Home Shop Center van De Meern naar Utrecht

Logistiekprofs op 14 februari 2022 | 2 minuten leestijd

Het Home Shop Center (HSC) van Albert Heijn in De Meern verhuist naar Utrecht. De nieuwe locatie van ruim 21.000 vierkante meter biedt meer ruimte voor groei. Alle 800 werknemers verhuizen mee vanuit het oude pand.  

In 2016 werd het HSC in de Meern – één van de acht locaties waar Albert Heijn de online bestelde boodschappen voor klanten verzamelt – al verbouwd om mee te kunnen groeien met de stijgende vraag naar thuisbezorging. Omdat verdere groei op de huidige locatie niet mogelijk is en Albert Heijn het naar eigen zeggen belangrijk vindt dat de locaties voldoen aan bepaalde duurzaamheidscriteria, verhuizen de werkzaamheden van HSC De Meern naar een nieuwe locatie in Utrecht. 

Het pand in Utrecht aan de Kanaaldijk is anderhalf keer groter dan de huidige locatie. Hierdoor kan het volledige assortiment onder één dak worden opgenomen. Het HSC biedt capaciteit voor 50.000 orders per week. Het distributiecentrum blijft dezelfde hubs – Amersfoort, Ede, Nieuwegein en Geldermalsen – beleveren. Ook rijden vanuit Utrecht bezorgauto’s direct naar klanten in de omgeving.

Albert Heijn gaat de komende drie maanden aan de slag met het operationeel maken van de locatie. De supermarktketen verwacht er begin mei de eerste ritten uit te kunnen voeren. 

Gerelateerde artikelen