Albert Heijn test slimme sloten voor bezorging
ICT 27.06.2018 | Branchenieuws

Albert Heijn test slimme sloten voor bezorging

Albert Heijn denkt een oplossing voor de dichte deur in huis te hebben. De supermarktketen test een slim slot waarmee bezorgers boodschappen kunnen afleveren zonder dat de klant thuis is. 

Dat schrijft Emerce. De pilot is afkomstig van Albert Heijn Online Labs, een team dat nieuwe concepten ontwikkelt en test. Vorig jaar introduceerde Online Labs de bezorgdienst Rappie, waarmee het binnen twee uur beloofde te bezorgen. 

Voor de test werkt Albert Heijn met slimme deursloten van Nuki. Een selecte groep klanten ontvangt een Nuki-deurslot waarmee zij instellen dat de Albert Heijn bezorger het huis in mag. De klant beheert de digitale sleutel via de app. 

"Met de nieuwste technologieën kunnen we via deze slimme sloten toegang verschaffen tot de schuren of huizen van onze klanten, waardoor we de boodschappen letterlijk tot in de koelkast kunnen plaatsen", licht Albert Heijn de test toe. "Natuurlijk alleen met toestemming van de klant. Met deze slimme sloten nemen we een belangrijke bezorgdrempel weg én bieden we onze klanten nog meer service dan dat ze al van ons gewend zijn."

Plaats een reactie (0)

Reageren