Albert Heijn start met bouw gemechaniseerd distributiecentrum
02.05.2016 | Branchenieuws

Albert Heijn start met bouw gemechaniseerd distributiecentrum

Supermarktketen Albert Heijn is op 28 april gestart met de bouw van een nieuw gemechaniseerd distributiecentrum in Zaandam. In het distributiecentrum wil Albert Heijn het complete distributieproces van houdbare producten mechaniseren. 

Vanderlande levert de mechanisatieoplossing voor het distributiecentrum. Door de mechanisatie kunnen er volgens de supermarktketen meer producten in dezelfde ruimte worden verwerkt. De transportbewegingen naar winkels worden bovendien beperkt omdat de producten efficiënter gestapeld worden. De producten worden al volgens de indeling van de winkel gestapeld, waardoor winkelmedewerkers de schappen gemakkelijker kunnen vullen. In het dc is nog steeds plaats voor ‘gewone’ werknemers. Volgens Albert Heijn geldt er voor de vaste medewerkers een baangarantie. Het zware handmatige werk zal wel worden overgenomen door machines.  

Het nieuwe distributiecentrum komt te staan op het terrein van het bestaande distributiecentrum in Zaandam. Het gebouw zal 23.000 vierkante meter beslaan en wordt halverwege 2018 opgeleverd. Op het gebouw worden 6380 zonnepanelen geplaatst. Mede hierdoor ontvangt het distributiecentrum het BREEAM-NL Excellent duurzaamheidscertificaat, een keurmerk dat gebouwen beoordeelt op duurzaamheid.

Redactie LogistiekProfs 


Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.

Plaats een reactie (0)

Reageren