Albert Heijn stapt in de bezorging van warme maaltijden
E-commerce 10.01.2019 | Branchenieuws

Albert Heijn stapt in de bezorging van warme maaltijden

Albert Heijn start met de bezorging van warme maaltijden. De favoriete maaltijden uit de Allerhande worden door Thuisbezorgd.nl en Deliveroo aan de deur bezorgd. 

De dienst Allerhande Kookt gaat vanaf vrijdag van start in een groot deel van Amsterdam. De maaltijden worden bereid door een team koks in Amsterdam West. Het streven is om de maaltijden binnen 30 minuten bij de consument te bezorgen. 

Albert Heijn stelt dat de populairste gerechten uit de receptendatabase van Allerhande in het assortiment komen. Daaronder vallen bijvoorbeeld rendang met snijbonen, paddenstoelenrisotto en hutspot met knolselderij. Consumenten betalen tussen de 7,50 en 12,50 euro per maaltijd. 

Markt voor maaltijdbezorging in de lift

Met de nieuwe service stapt de supermarktketen in een groeimarkt. Eerder deze week becijferde het FoodService Instituut Nederland (FSIN) dat de markt voor online food in rap tempo aan terrein wint. In maaltijdbezorging werd voor 1,7 miljard euro omgezet. Dat is een toename van 13,4 procent.

Marit van Egmond, directeur commercie bij Albert Heijn: “We zien een toenemende behoefte bij onze klanten aan goede maaltijden zoals je die zelf ook zou maken, zonder dat je daarvoor de keuken in hoeft. Dat is precies wat we met Allerhande Kookt doen: de gerechten die je normaal zelf zou koken, maken wij nu voor je en staan binnen een half uur lekker warm op tafel." 

Allerhande Kookt voorlopig alleen in Amsterdam

Tegenover RTLZ stelt de supermarktketen dat de dienst voorlopig alleen beschikbaar is in de hoofdstad. "Voorlopig moeten we kijken hoe dit aansluit bij wat de consument wil. Daarna kunnen we naar andere steden gaan kijken." 


Plaats een reactie (0)

Reageren