Albert Heijn opent vijfde e-dc om online groei bij te benen
E-commerce 30.01.2019 | Branchenieuws

Albert Heijn opent vijfde e-dc om online groei bij te benen

Albert Heijn opent dit jaar een vijfde distributiecentrum voor online bestellingen. In het nieuwe logistiek centrum zal de supermarktketen wekelijks 40.000 bestellingen verwerken. 

Albert Heijn heeft al vier zogenoemde Home Shop Centers (HSC) in Nederland. In Almere, Eindhoven, Rotterdam en de Meern verzorgt het e-commerce bestellingen. Het vijfde HSC, dat de forse online groei van Albert Heijn moet opvangen, komt in Amsterdam te staan. Het distributiecentrum biedt plek aan zo'n 1.000 medewerkers. 

E-commerce Albert Heijn.jpg

Logistieke hubs voor efficiëntere bezorging

Albert Heijn zegt ook het aantal logistieke hubs, kleinere locaties aan de rand van de stad, uit te willen breiden. Van daaruit rijden bezorgwagens met bestellingen de stad in. De supermarktketen verwacht met meer logistieke hubs efficiënter te kunnen bezorgen.

Albert Heijn sluit Pick Up Points

Enkele Pick Up Points van Albert Heijn sluiten juist de deuren. De grootgrutter ziet ook buiten stedelijke gebieden een groeiende vraag naar thuisbezorging. Daardoor denkt het minder afhaalpunten nodig te hebben. Plaats een reactie (1)

Reageren
  • 05.02.2019 - 16:12 uur | Theo Tosserams

    Hier zouden de high performance robot oplossingen van Robomotive, met een adaptieve oog-hand coördinatie, perfect in passen.
    Daar waar box-picking and bin-picking, zonder AI of deep learning