Albert Heijn opent logistiek centrum voor online orders

Logistiekprofs op 1 August 2017

Albert Heijn betrekt binnenkort een e-fulfillment centrum in Eindhoven. In het Home Shop Center (HSC) wil Albert Heijn wekelijks 40.000 bestellingen klaarmaken, om deze vervolgens naar klanten in het zuiden van het land te bezorgen. 

Vanuit het logistiek centrum worden ook de online bestelde boodschappen klaargezet bij de Pick Up Points in Brabant, Limburg en Gelderland. Het betreft het vierde HSC van Albert Heijn. Het pand beslaat 18.000 vierkante meter en biedt op termijn plek aan 800 medewerkers. 

Albert Heijn heeft al HSC’s in Rotterdam, Almere en De Meern. Met een extra HSC, speciaal voor het zuiden van Nederland, verwacht Albert Heijn het aantal transportkilometers te reduceren. Logistieke hub’s in Brabant, Limburg en het zuidelijke deel van Gelderland moeten zorgen voor verdere besparing van het aantal kilometers. Online bestelde boodschappen worden hier door grote vrachtwagens bezorgd, waarna kleinere bezorgauto’s of fietsen de stad in rijden. Klanten in Eindhoven worden direct vanuit het nieuwe HSC bediend. Albert Heijn heeft momenteel 21 hub’s. 

De bouw van het HSC is momenteel in volle gang. Vanaf het najaar is Albert Heijn er naar verwachting operationeel. 

Lees ook: CAO AH Logistics is definitief

Redactie LogistiekProfs