Albert Heijn gaat met de fiets bezorgen
06.06.2016 | Branchenieuws

Albert Heijn gaat met de fiets bezorgen

Albert Heijn bezorgt online bestelde boodschappen in het centrum Amsterdam vanaf vandaag met een bezorgfiets. De nieuwe manier van bezorgen moet in de hoofdstad bijdragen aan en schonere en verkeersvriendelijke stad. Het gaat in eerste instantie om een proef. 

De supermarktgigant treedt met de proef in de voetsporen van  restaurants die al bestellingen per fiets bezorgen. Doordat steeds meer consumenten hun boodschappen willen laten thuisbezorgen, verwacht AH te kunnen bijdrage aan een duurzamere stad.   

Capaciteit
Vanaf de rand van de stad zal de bezorger de boodschappen ophalen in het magazijn en vervolgens zijn ronde maken in de stad zelf. De capaciteit van de bezorgfiets laat niet te wensen over, want de fiets kan dertig volle boodschappenkratten vervoeren. In het begin zal Albert Heijn slechts één fiets gaan gebruiken, maar dit moeten er aan het einde van het jaar tien zijn.  

Last mile
Albert Heijn is al langere tijd bezig met het verbeteren  van de last mile. De supermarktketen wil kilometers besparen door met een grote vrachtwagen bestellingen op een punt buiten de stad af te leveren. Vanaf daar rijden kleine bezorgauto's de stad in.  Naast de fiets test Albert Heijn in Amsterdam een elektrische bezorgauto.

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren