Albert Heijn en Valeo winnen verkiezing Veiligste Magazijn van Nederland

Logistiekprofs op 10 februari 2020 | 2 minuten leestijd

Albert Heijn en Valeo hebben de veiligste magazijnen van Nederland. De supermarktketen en leverancier van auto-onderdelen ontvingen beiden goud tijdens de Dag van het Veilige Magazijn. 

De bedrijven ontvingen hun prijzen tijdens op 6 februari in Zoetermeer. Mede-genomineerde Bosch Thermotechniek ging met het zilver naar huis. In de categorie kleine magazijnen kreeg Synerlogic uit Diemen een eervolle vermelding. Smurfit Kappa Zedek uit Deventer won zilver in deze categorie. Alle winnaars ontvingen een geldbedrag, bedoeld om de veiligheidscultuur in het magazijn verder te versterken.

Oordeel jury

De jury, onder leiding van Professor René de Koster (hoogleraar logistiek en operations management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) roemde Valeo om de ontspannen manier waarop het management het personeel aanstuurt. Ondanks een nieuwe werkmethode en een groot aantal nieuwe medewerkers, is het veiligheidsniveau ‘onvoorstelbaar’ hoog. Albert Heijn kwam als winnaar uit de bus door de werkwijze in het magazijn in Overijssel. De supermarktketen zou twintig hotspots in beeld hebben gebracht en verbeteringen structureel hebben doorgevoerd. 

Extra impuls veiligheid

De prijs voor het Veiligste Magazijn van Nederland wordt jaarlijks georganiseerd door BMWT, evofenedex en Tempo-Team. Middels de verkiezing hopen zij veiligheid in de logistiek een extra impuls te geven.

Gerelateerde artikelen