AIMMS en BigMile werken samen aan CO2-reductie

Logistiekprofs op 14 november 2023 | 2 minuten leestijd

Strategisch partnerschap tussen AIMSS en BigMile maakt het mogelijk om emissiegegevens te gebruiken als input voor supply chain design en optimalisatie. AIMMS levert software voor supply chain scenario planning, terwijl BigMile gespecialiseerd is in het leveren van nauwkeurige CO2-emissiegegevens. De samenwerking stelt klanten van AIMMS in staat om hun CO2-footprint te verminderen.

Als onderdeel van deze samenwerking zal AIMMS haar supply chain optimalisatiesoftware aanvullen met BigMile’s geavanceerde data en technologie. Klanten van AIMMS krijgen hiermee toegang tot nauwkeurige gegevens over de daadwerkelijke CO2-uitstoot, waardoor zij milieuverantwoordelijke beslissingen kunnen nemen die bijdragen aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. De samenwerking biedt ook de mogelijkheid om CO2-uitstoot te benchmarken, waardoor klanten van AIMMS een inzicht krijgen over hun impact op het milieu in vergelijking met soortgelijke bedrijven

Toewijzen van CO2-uitstoot

Jan Pronk, Managing Director van BigMile, licht toe: “Bedrijven opereren vandaag de dag in disruptieve en steeds veranderende omgevingen, met complexe supply chains die zowel veerkrachtig als duurzaam moeten zijn. Als BigMile kunnen we hieraan bijdragen door bedrijven te helpen bij het berekenen, toewijzen en rapporteren van ISO 14083-conforme CO2-uitstoot voor al hun supply chain-gerelateerde activiteiten. Ik ben er trots op dat we in AIMMS een partner met een bewezen staat van dienst hebben gevonden, die onze oplossing kan aanvullen met supply chain design technologie om bedrijven op strategisch niveau te ondersteunen.”

Minder uitstoot en benchmarken

“AIMMS heeft zich altijd ingezet om haar klanten te voorzien van innovatieve oplossingen die waarde en duurzaamheid creëren. Onze samenwerking met BigMile is een belangrijke stap in de richting van dit doel en stelt onze klanten in staat minder CO2 uit te stoten en tegelijk hun bedrijfsdoelstellingen te waarborgen als ook hun uitstoot te benchmarken,” aldus Zoe Schouten, Business Director Supply Chain Solutions bij AIMMS.

Gerelateerde artikelen