Active Ants zet machine in die op maat verpakt en bedrukt
08.12.2016 | Branchenieuws

Active Ants zet machine in die op maat verpakt en bedrukt

E-fulfilmentbedrijf Active Ants schaft als eerste een inpakmachine aan die verpakkingen bedrukt en tegelijkertijd ook verpakt. De inpakmachine, genaamd de 'Cartonwrap', verpakt de producten op maat en bedrukt deze direct met het logo van de één van de tachtig aangesloten webwinkels.

Active Ants hoopt de Cartonwrap al in te kunnen zetten tijdens de aankomende feestdagen in december. Dat kan van pas komen, aangezien het bedrijf verwacht dat de Cartonwrap duizend pakketten per uur kan klaarzetten. Een forse capaciteitsverbetering, omdat met de hand maar dertig pakketten per uur worden ingepakt.

"De machine is aan een steile opmars bezig in de wereld doordat hij dozen vouwt op maat, rond producten", vertelt mede-eigenaar Jeroen Dekker aan Twinkle. Dit betekent dat kleinere producten een doos krijgen die beter bij het formaat passen. Zo voorkomt je te grote dozen bij kleine artikelen. Tevens kan de Cartonwrap verpakkingen maken die ook door de brievenbus passen, dat zijn zogenaamde busstukken. Dekker: "Zeker in Nederland is dit belangrijk, omdat de verzendkosten voor busstukken veel lager zijn dan grote pakketjes."

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren