Active Ants verdubbelt capaciteit AutoStore

Logistiekprofs op 8 maart 2018 | 2 minuten leestijd

Fulfilmentbedrijf Active Ants heeft de capaciteit van orderpick- en opslagsysteem AutoStore verdubbeld. De locatie in Nieuwegein beschikt nu over 64.000 bakken en 32 robots. 

Dat schrijft medeoprichter Jeroen Dekker op de website van Active Ants. Het AutoStore systeem bestaat uit robots die over een aluminium raamwerk rijden en de daarin opgeslagen bakken met artikelen naar de orderpickstations brengen. Het e-fulfilmentbedrijf beschikt nu naar eigen zeggen over de grootste AutoStore van de Benelux. 

Maximumcapaciteit al snel bereikt

Active Ants werkt al sinds 2015 met het goods to man-systeem. Toen werden er 30.000 bakken, zestien robots en vier poorten geïmplementeerd. Binnen twee jaar bereikte Active Ants de maximumcapaciteit van het systeem. In 2017 gaf het daarom opdracht aan system integrator Dematic om AutoStore uit te breiden. Na een periode van voorbereiden, installatie en testen is het systeem nu in gebruik genomen. 

Seizoensinvloeden

Dekker: “Met deze uitbreiding zijn we weer klaar voor een volgende fase in onze groei. We zien niet alleen een groei in nieuwe klanten, maar ook bestaande klanten groeien nog steeds heel hard. Daarnaast dwingen seizoensinvloeden zoals kerst en Black Friday ons om een systeem neer te zetten dat grote pieken kan verwerken.”

Gerelateerde artikelen