Active Ants opent fulfilmentcenter in Engeland

Logistiekprofs op 1 July 2022

Active Ants, dochteronderneming van bpost, opent dit najaar een vijfde fullfilment center. De nieuwste vestiging staat in het Engelse Northampton. De inrichting zal niet veel verschillen van de andere dc’s van Active Ants.

Active Ants, opgericht in 2010, breidde afgelopen jaren al uit naar België en Duitsland. Met het Verenigd Koninkrijk wil het Nederlandse bedrijf een hoofdrolspeler in Europa worden. “Active Ants wil het beste fulfilmentbedrijf van Europa zijn”, vertelt co-founder en managing Partner Jeroen Dekker. “We zijn verheugd dat we met onze komst naar het Verenigd Koninkrijk onze aanwezigheid in Europa verder zullen vergroten en geloven dat we ons in één van de meest opwindende online markten begeven.” 

De basis van het nieuwe pand is de Autostore, het systeem waar goederen worden opgeslagen in bakken. Bovenop de AutoStore ligt een raamwerk van rails, waar robots op rijden en de juiste bak naar een pickingstation brengen. Autonomous Mobile Robots (AMR’s) brengen lege dozen naar de medewerker die deze vult met goederen die door de opslagrobots zijn aangeleverd. “Opslag, orderpicking, verpakken en sorteren zijn ook in dit gloednieuwe fulfilment center volledig geautomatiseerd’’, stelt Dekker. ‘’Voor het orderpicken werken medewerkers efficiënt samen met robots. De ontvangst van goederen en de retourstroom blijven handmatige processen. Deze mechanisering zorgt voor een efficiëntie, een hoge kwaliteit en een prettige werkomgeving voor onze medewerkers. De opzet is uniek in de wereld.”

Ook in Northampton verwacht Active Ants gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde dozensluitmachine met ingebouwde printer. Hierdoor kan iedere klant van het bedrijf zijn eigen maatwerk geprinte doos krijgen. Dekker: “Het op voorraad houden van voorbedrukte dozen is niet meer nodig. Dit scheelt onze klant kosten en zorgt ook weer voor een lagere footprint.” Active Ants bedient inmiddels 250 klanten en verwerkt ruim 5 miljoen orders per jaar.