30.10.2015 | Branchenieuws

Action breidt uit met distributiecentrum in Frankrijk

Action, de Nederlandse budgetketen, gaat flink uitbreiden in Frankrijk. Ten zuiden van de hoofdstad Parijs is het bedrijf gestart met de bouw van een gigantisch distributiecentrum met een oppervlakte van 70.000 vierkante meter. Bijkomend voordeel van de uitbreiding is dat Action 600 Fransen aan een baan kan helpen. Het centrum is het eerste distributiedepot van Action over de grens.

Je m'appelle Action
Action gaat in Frankrijk samenwerken met logistiek dienstverlener ID Logistics. Het Nederlandse bedrijf besteedt namelijk de logistiek uit. ID Logistics zal het werk voor Action uitvoeren in het nieuw te bouwen distributiecentrum dat gaat herrijzen in de gemeente Moissy-Cramayel dat 50 kilometer onder Parijs op een voormalig terrein van autofabrikant van Peugeot-Citroën. Het terrein wordt herontwikkeld door de Nederlandse logistiek dienstverlener Prologis. Het herontwikkelen van de grond gaat ongeveer 150 miljoen euro kosten.

Partners gaan Action helpen
Het eerste gedeelte van het distributiecentrum is begin 2016 al klaar. Anderhalf jaar later, in de zomer van 2017, is het volledige centrum gereed voor gebruik, meldt ID Logistics. Het bedrijf gaat Action helpen bij de uitbreiding over de grens en zal Action voornamelijk bijstaan bij het integreren van IT. Daarnaast beschikt ID Logistics over kennis voor het opzetten van een warehouse en zal het de totale supply chain integreren zodat denon-food discounter spoedig de producten op de Franse markt kan aanbieden vanuit het Franse distributiecentrum. Momenteel heeft Action al 86 winkels in Frankrijk, maar wil dit aantal snel opkrikken.Er bestaan plannen om eind dit jaar de deuren te openen van het 110

Werkgelegenheid zal groeien
Door het geleidelijk openen van het distributiecentrum zullen er niet direct 600 nieuwe werknemers worden aangenomen. Bij de opening van het eerste gedeelte zullen in eerste instantie 100 personen een baan krijgen. Eind 2017 moeten er in totaal 600 nieuwe werknemers voor Action gaan werken.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren