Action betrekt eerste distributiecentrum in Duitsland
27.06.2017 | Branchenieuws

Action betrekt eerste distributiecentrum in Duitsland

Discounter Action heeft zijn intrek genomen in een een XXL-distributiecentrum in Biblis, Duitsland. Vanuit het dc met een oppervlakte van 85.000 vierkante meter gaat Actions alle winkels in Duitsland, Oostenrijk en een deel van Frankrijk bevoorraden. 


Action werkt daarbij samen met Fiege. De logistiek dienstverlener zal alle logistieke activiteiten in het dc op zich nemen. Het nieuwe logistieke centrum moet verdere groei in Duitsland en andere Europese landen gaan faciliteren. Vorig jaar opende de retailer 197 nieuwe winkels in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg en Oostenrijk. 60 daarvan werden in Duitsland geopend. "Gelet op de grootte en bevolkingsdichtheid is Duitsland één van de belangrijkste landen waarop wij de komende jaren onze groeistrategie zullen richten", aldus Action-ceo Sander van der Laan. 

Fiege noemt Action een 'zeer belangrijke nieuwe klant' in het FMCG segment.  Jan Fiege, director Real Estate Fiege: "De doelstellingen die Action heeft neergelegd zijn een grote uitdaging voor ons, maar één die we graag accepteren." 

Action liet vorig jaar weten dat het een distributiecentrum in Toulouse, Frankrijk bouwt. Dat is het vijfde distributiecentrum van de retailer. In Frankrijk heeft Action ook een dc in de omgeving van Parijs. In Nederland bevoorraadt de discounter de filialen vanuit twee dc's: één in Zwaagdijk-Oost in Noord-Holland, en één in Echt. 


Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren