Actievoerders willen Movianto helpen bij verspreiding coronavaccin

Logistiekprofs op 4 januari 2021 | 2 minuten leestijd

Actiegroep ‘Containment Nu’ is op maandag naar Movianto gereden met het idee om het Pfizer-vaccin op te halen en zelf te gaan rondbrengen. De actievoerders wilden niet wachten tot de aftrap op 8 januari en reden daarom met een eigen koelwagen naar Oss, waar de vaccins zijn opgeslagen. 

Het drietal werd op de snelweg tegengehouden door de politie. De koelwagen werd naar een grasveld gedirigeerd, waarna de actievoerders te voet verder gingen en bij de logistiek dienstverlener in Oss aanklopten.  

Medicus aan boord

Containment Nu was voornemens om tienduizend vaccins in de koelwagen te laden en naar ziekenhuizen, verpleeghuizen en priklocaties te brengen. Michael Blok van de actiegroep stelde vooral te willen helpen. Er was een medicus aan boord om de vaccins toe te dienen, mocht dat nodig blijken. “Mocht ons aanbod van hulp worden geaccepteerd, dan kunnen maandag dus al duizenden prikken gezet worden in de armen van ouderen, verplegers en artsen”, aldus de actiegroep.

Blok sprak voor de poort van Movianto met manager Michiel Heller. Hij bedankte de actievoerder voor een ‘hartverwarmend’ aanbod. “Maar laat de professionals hun werk doen, dan komt het allemaal goed”, aldus Heller. 

Movianto grote spil in coronavaccin

Movianto is in Nederland verantwoordelijk voor de opslag en distributie van het coronavaccin. In de hal in Oss staan 24 grote vriezers die het goedgekeurde Pfizer-vaccin op een temperatuur van 70 graden onder nul bewaren. Getrainde medewerkers van Movianto maken de vaccins ’s nachts verzendklaar. In een speciale koelcel worden ze ontdooid tot 5 graden Celcius. Daarna worden ze vervoerd naar de priklocaties, waar ze binnen vijf dagen worden toegediend. 

Als de vaccins van farmaceuten Moderna en AstraZeneca goedgekeurd zijn, komen die naar verwachting ook naar Oss.  

Gerelateerde artikelen