Acties bij DHL ‘onvermijdelijk’ na aflopen ultimatum

Logistiekprofs op 25 April 2017

Nu DHL niet heeft gereageerd op het ultimatum van medewerkers om met een goed cao-voorstel te komen, zijn acties onvermijdelijk. Dat stelt CNV Vakmensen. De vakbond voorspelt dat de eerste acties na dit weekend plaatsvinden.

De vakbonden onderhandelen al geruime tijd over een nieuw cao met DHL Express. Het oude cao verliep anderhalf jaar geleden. Een nieuw aanbod van DHL werd door de vakbondsleden afgewezen. Volgens CNV ging het om een ‘ondermaats eindbod’, zeker nu aandeelhouders profiteren van de gunstige prestaties van het bedrijf. De vakbonden eisen 2,5 procent loonsverhoging en een eenmalige uitkering van 300 euro. “De cao van pakketdienst DHL Express moet ook winst opleveren voor de werknemers. De onderneming heeft de crisis glansrijk doorstaan. Dat moet nu ten goede komen aan de mensen die verantwoordelijk zijn voor dat succes, de werknemers”, zegt CNV in een verklaring.

Acties na aflopen ultimatum 
Vorige week stelden de vakbonden DHL een ultimatum, dat vanmiddag om 12.00 uur afliep. “Nu DHL Express niet heeft gereageerd op het ultimatum wil de bestuurder in overleg met de leden de koers van de acties uitzetten. De eerste bewegingen daarin zullen na het weekeinde worden gemaakt”, aldus onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo van CNV Vakmensen.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: JPstock / Shutterstock.com