ACM tikt PostNL op vingers om tarieven
E-commerce 15.05.2018 | Branchenieuws

ACM tikt PostNL op vingers om tarieven

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft PostNL teruggefloten om de tarieven voor het bezorgen van zakelijke post. PostNL zou fors hogere bedragen willen vragen dan de ACM redelijk acht. 

Dat valt te lezen in een publicatie van de ACM. PostNL was voornemens 3 euro te vragen aan andere postbedrijven voor het bezorgen van brievenbuspakketten. Dat tarief geldt voor postbedrijven die in bepaalde regio's gebruik willen maken van het netwerk van PostNL, omdat zij daar bijvoorbeeld geen bezorgers hebben. De ACM vond een bedrag van 1,50 euro voor deze dienst redelijk. 

Eerder dit jaar liet PostNL al weten dat de rekening voor het vervoeren van pakketjes van andere bedrijven 50 tot 70 miljoen euro duurder uitviel dan van te voren begroot. De ACM ziet echter geen reden tot verhoging van het bedrag en stelt dat het vastgestelde tarief van 1,50 euro redelijk is. "Er is geen aanleiding om aan te nemen dat de tarieven uit onderhavig besluit te laag zijn vastgesteld', luidt het rapport. "Met de tarieven uit dit tariefbesluit kan enerzijds PostNL zijn kosten terugverdienen en anderzijds kunnen concurrerende postvervoerbedrijven die voor de bezorging van hun restpost afhankelijk zijn van PostNL deze tegen redelijke tarieven inkopen."


Plaats een reactie (0)

Reageren