AB Transport Group neemt drie concurrenten over
11.12.2017 | Branchenieuws

AB Transport Group neemt drie concurrenten over

AB Transport Group lijft maar liefst drie concurrenten in. De vervoerder neemt een meerderheidsbelang in G. Bosman Transport. Door het samenvoegen van G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw neemt AB in één klap drie bedrijven over. 

Transport agrarische producten

AB Transport Group is van huis uit gespecialiseerd in het transport van aardappelen. Met de overname hoopt AB zijn klanten een completer pakket te kunnen bieden als het gaat om het transport van andere losgestorte agrarische producten in West-Europa. G. Bosman Transport vervoert onder meer groentes, gras, suikerbieten, granen en kunstmest. Minnaard Transport is gespecialiseerd in palletvervoer. Internationaal transportbedrijf Van de Swaluw verzorgt palletvervoer, geconditioneerd transport en het transport van losgestorte producten.

“Met deze uitbreiding kunnen we onze afnemers breder van dienst zijn” aldus Dennis Wetenkamp, directeur van AB Transport Group. “De uitbreiding sluit aan bij onze ambitie om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistieke dienstverlener in de agri- en foodketen.”

Aparte businessunit

Het losgestort transport van G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw worden ondergebracht in een aparte business unit. De dagelijkse leiding komt in handen van Wim Minnaard en Wiebe Bosman. Deze nieuwe business unit van AB Transport Group zal opereren onder de naam G. Bosman Transport.

Bij de drie bedrijven werken tweehonderd mensen. Onbekend is of zij allemaal meegaan naar de nieuwe eigenaar.


Plaats een reactie (0)

Reageren