Aandacht voor gevaarlijke stoffen tijdens Dag van het Magazijn
22.11.2017 | Beursnieuws

Aandacht voor gevaarlijke stoffen tijdens Dag van het Magazijn

Ook in het magazijn wordt met gevaarlijke stoffen omgegaan. Scherpere aandacht in 2018 zal leiden tot meer inspectie. Daarom is het zaak dat ondernemers en logistiek managers zich goed laten informeren en op tijd maatregelen treffen. 

Vanaf 2018 schenkt de Europese Unie extra aandacht aan het EU-programma 'omgaan met gevaarlijke stoffen'. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid rolt dit in april uit in Nederland. Bedrijven worden verplicht preventieve maatregelen te treffen om gezondheidsschade door omgang met gevaarlijke stoffen te voorkomen. Bewustwording en gedrag spelen hierin een belangrijke rol. 

De ondernemer, logistiek manager en de medewerkers op de werkvloer zijn er vaak niet van op de hoogte, maar ook in het magazijn zijn veel gevaarlijke stoffen aanwezig. Bij de meeste bedrijven wordt er geen beleid op gemaakt, met alle gevolgen van dien. 

Op 30 november, tijdens de Dag van het Magazijn op Logistica legt safety expert Henk Bril uit wat bedrijven gaan merken van de nieuwe aanpak van SZW en hoe zij om moeten gaan met gevaarlijke stoffen in het magazijn. Als safety expert bij Sabic en schrijver van colums in Safety! Magazijne en Gevaarlijke lading weet Bril als geen ander hoe je personeel moet instrueren en betrekken in veiligheid.

Goed voorbereid het nieuwe jaar in? Schrijf je hier in voor de Dag van het Magazijn


Plaats een reactie (0)

Reageren