7 dingen die u niet mag missen op ICT & Logistiek

Logistiekprofs op 1 July 2022

Een bezoek aan ICT & Logistiek op de planning? LogistiekProfs toont een overzicht van seminars, stands en tours die de moeite van een bezoek waard zijn.

1. Supply Chain Arena

Het imago van supply chain management maakt een transformatie door: steeds meer wordt duidelijk dat het een managementmethodiek is die een positief effect heeft op de totale organisatie en op de hele keten. Op ICT & Logistiek wordt er met de Supply Chain Arena extra aandacht aan dit thema geschonken. Supply chain managers en directeuren krijgen hier een op maat gesneden programma met aandacht voor alle verschillende aspecten van het vak.

Er zijn onder meer workshops van gerenommeerde sprekers als Prof. Dr. Jack van der Veen (hoogleraar Nyenrode Business Universiteit) en Prof. Dr. Bram Desmet (CEO Solventure België en professor Vlerick Business School)

Meer informatie over de Supply Chain Arena vindt u hier.

2. Supply Chain Speed Consults

Eigenlijk onderdeel van de Supply Chain Arena, maar de moeite van het vermelden waard: De Supply Chain Speed Consults. Wilt u persoonlijk advies over een vraagstuk uit uw eigen supply chain praktijk? Boek dan tijdens de beurs een speed consult met een van de sprekers of met een van de andere aanwezige experts. Zij zijn beschikbaar voor een-op-een-gesprekken van 10 minuten waarin u uw eigen casus kunt bespreken. 

3. AIM Tours

Door een overweldigend aanbod van exposanten en innovaties kunnen bezoekers op een beurs soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarvoor zijn de AIM Tours. Deze ‘groepsrondleidingen’ brengen bezoekers in een mum van tijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van AUTO-ID en WMS. Bij beide tours boekt u in groepsverband zo’n zes exposanten.

De AUTO-ID Tour richt zich op barcodes (1 en 2D), rfid, voice, draadloze en vaste netwerken, mobiele oplossingen en integratie met logistieke software pakketten zoals ERP, WMS.
De WMS Tour informeert u over de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen en implementaties op het gebied van Warehouse Management Systemen.

Inschrijven voor zowel de WMS als AUTO-ID Tour kan hier.
In het keuzemenu kunt u filteren op theaters. Daar kiest u voor AIM-Tour. 

4. TLN-Tours

Een terugkerend fenomeen om ICT & Logistiek: De TLN Tours. TLN organiseert twee keer per dag een tour langs een selectie van bekende en nieuwe leveranciers van TMS (Transport Management Systemen) en FMS (Fleet Management Systemen). Zo krijgen bezoekers in korte tijd inzicht van wat de markt  van ICT-leveranciers op dit moment te bieden heeft. De tours starten om 10.30 uur (TMS) en 13.00 uur (FMS) en duren ongeveer 1 uur. De tours zijn primair bedoeld voor logistici en ICT-ers werkzaam bij logistiek dienstverleners en verladers.

5. Big Data & Analytics

Voorraden beheren, routes plannen, strategische keuzes maken. Dit alles wordt gebaseerd op informatie, ofwel data. Big Data & Analytics is een belangrijk subthema dit jaar op ICT & Logistiek. Via inhoudelijke sessies, maar ook op de stands wordt Big Data en de bijbehorende analyses uitbundig besproken. In theater 4 kunt u terecht voor sessies met betrekking tot Big Data. Op 7 november zijn er bijvoorbeeld de sessies: Connected Logistics – Hoe voorkomt u een digitale spaghetti bij data uitwisseling? en Blockchain in de logistiek

Op 8 november bezoekt u onder meer de sessie: ‘Hoe goed kent je de klant nu echt?‘ waarin Fouad Allabari, Managing Director bij HSO Analytics uitlegt hoe u met Artificial Intelligence (AI) uw klant echt leert kennen en zo beter kunt voorspellen.

6. Selectie van een WMS: ervaringen van een specialist

Door de razendsnelle ontwikkelingen in de logistiek zijn veel bedrijven nu genoodzaakt om hun oude warehouse management systeem (WMS) te vervangen. Waar let je op bij de keuze voor een leverancier en een nieuw systeem? Onafhankelijk WMS-specialist Jos Koenders maakt u op zowel 7 als 8 november in het LogistiekProfs-theater deelgenoot van zijn ervaringen op het gebied van selectie en implementatie van WMS.
Inschrijven voor dit seminar kan hier: 
Woensdag 7 november | 10:30 – 11:15
Woensdag 7 november | 13:15 – 14:00
Donderdag 8 november | 10:30 – 11:15
Donderdag 8 november | 13:15 – 14:00

7. iSHARE 

iSHARE is een vernieuwend project van het Neutraal Logistiek Informatie Platform(NLIP). Met het iSHARE-afsprakenstelsel verstrekken partijen elkaar toegang tot hun data. Zij hanteren dezelfde manier van identificatie, authenticatie en autorisatie waardoor zij niet elke keer opnieuw afspraken moeten maken om data te delen.

iShare heeft een eigen stand op de beurs, maar geeft ook seminars. Marianne ter Veen, projectmanager bij iSHARE legt in deze seminar uit wat het afsprakenstelsel is en wat u er mee kunt. 
Woensdag 7 november | 12:00 – 12:30
Donderdag 8 november | 12:00 – 12:30