41 megawatt aan zonne-energie op distributiecentra Amazon
06.03.2017 | Branchenieuws

41 megawatt aan zonne-energie op distributiecentra Amazon

Amazon zet groots in op het gebruik van zonnepanelen op distributiecentra. 15 distributiecentra in de VS worden dit jaar nog voorzien van zonnepanelen, tot 2021 komen daar nog eens 50 distributiecentra met zonnepanelen op het dak bij.

De totale capaciteit van de zonnepanelen die in 2017 worden geplaatst bedraagt 41 megawatt, zo schrijft de Amerikaanse webwinkel in een persbericht. In sommige gevallen leveren de zonnepanelen 80 procent van de benodigde energie van het distributiecentrum.

Dave Clark, senior vice-president van het bedrijf, somt de voordelen van duurzaamheid op: “Door diverse energiebronnen te gebruiken, kunnen we de energiekosten drukken en de prijzen voor onze consumenten laag houden. De innovatieve cultuur die binnen ons bedrijf heerst gebruiken we om duurzamer te worden. Niet alleen omdat het goed is voor het milieu, maar ook voor ons financiële plaatje,” aldus Clark in het persbericht.

Het is niet de eerste stap die Amazon zet op het gebied van duurzaamheid. In verschillende Amerikaanse staten - waaronder Ohio en Texas - bezit de e-commerce gigant enorme wind- en zonneparken. In totaal wekt Amazon zo’n 3,6 miljoen megawatt aan duurzame energie op.

Plaats een reactie (0)

Reageren