4 logistieke apps voor realtime inzicht en data delen
ICT 02.11.2018 | Beursnieuws

4 logistieke apps voor realtime inzicht en data delen

Met digitalisering kunnen bedrijven diverse uitdagingen in de logistiek succesvol te lijf gaan. Logistieke mobiele apps maken het onder andere mogelijk om de locatie van het transport realtime te zien, eenvoudiger te communiceren bij samenwerken en gegevens gemakkelijk te delen. Daarom 4 apps die in de logistiek veel worden gebruikt.

4Shipping

De 4shipping-app biedt verladers of logistiek dienstverleners de mogelijkheid om vracht aan te bieden aan binnenvaartondernemingen in West-Europa. De app biedt directe toegang tot honderden binnenvaartondernemers. Het 4shipping-platform vereenvoudigt het bevrachtingsproces door het automatisch genereren van vervoersdocumenten en biedt tijdens het transport services zoals tracking & tracing.


4shipping is geschikt voor verladers en grote logistiek dienstverleners die producten via de binnenvaart willen vervoeren, maar is ook interessant voor binnenvaartondernemers die (extra) producten met hun schip willen vervoeren.

De binnenvaartondernemer die een opdracht tot vervoer accepteert, betaalt daarvoor één  procent provisie aan 4shipping. Er zijn diverse abonnementen mogelijk voor verladers die extra service wensen.

Stoffencheck

Niet alle werknemers zijn bekend met de soorten gevaarlijke stoffen, de risico’s ervan en welke beschermingsmiddelen er mogelijk nodig zijn. De Stoffencheck van Inspectie ISZW geeft informatie over het werken met bepaalde gevaarlijke stoffen, zoals de risico’s en de bijbehorende maatregelen. De app geeft onder meer toelichting bij pictogrammen op verpakkingen en hoe risico’s kunnen worden beperkt. 

De app is gratis verkrijgbaar in de App store voor iOS en Google Play Store voor Android.

CargoSnap

CargoSnap is een mobiele app waarmee gebruikers onder meer eenvoudig foto’s, video’s of scans kunnen maken en in de cloud opslaan. Vervolgens kunnen ze worden gedeeld met collega’s, klanten of opdrachtgevers. 

De app wordt wereldwijd gebruikt door verladers, inspecteurs en logistieke bedrijven. De app helpt hen bij het fotograferen van de inhoud van dozen of containers, het registreren van ladingdragers of schade aan goederen en het scannen van vrachtbrieven of exportdocumenten. De beelden zijn via een beveiligd online platform terug te vinden onder een persoonlijk referentienummer.

De basisprijs is tweehonderd euro voor tien app-installaties, ongeacht het aantal gebruikers. Gebruik van het platform, rapporten en opslag is onbeperkt.

ADR-app

TransFollow heeft een ADR-app ontwikkeld die volgens de toegang geeft tot de instructies voor het wegvervoer van gevaarlijke goederen. De app wordt vooral gebruikt voor het opstellen van de ADR-tekst op de vrachtbrief, de zogeheten 1000-puntenregeling, het checken van etiketten en de tunnelbeperkingen.

Er is een gratis versie, maar die biedt minimale functionaliteit. Tegen een geringe meerprijs - met een maximum van 8,99 euro - zijn de meest recente ADR-data beschikbaar en zijn extra functionaliteiten toe te voegen, zoals tunnellocaties en -restricties.

Dit artikel is onderdeel van de ICT&Logistiek special van Evofenedex. Ook aan de slag met logistieke apps? Kom dan op 7 en 8 november naar vakbeurs ICT & Logistiek in Jaarbeurs Utrecht. Inschrijven kan hier.

Plaats een reactie (0)

Reageren