2000 extra banen in distributiecentra door buitenlandse investeerders
01.02.2017 | Branchenieuws

2000 extra banen in distributiecentra door buitenlandse investeerders

Buitenlandse investeringen hebben het afgelopen jaar ruim 2000 extra banen in distributiecentra opgeleverd. Dat blijkt uit cijfers van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), dat medeverantwoordelijk is voor het binnenhalen van de banen en investeringen.

De cijfers van NFIA laten zien dat 350 buitenlandse investeerders in totaal voor 11.398 extra banen in Nederland zorgden. Zij investeerden 1,74 miljard euro in de economie. De meeste nieuwe banen ontstonden in distributiecentra (2.092), in de productie (1.475), op hoofdkantoren (1.218) en in servicecentra (1.097). “Deze mooie cijfers bevestigen opnieuw dat Nederland een aantrekkelijk land voor buitenlandse bedrijven is”, zegt minister Kamp van Economische Zaken. “Onze bevolking is hoogopgeleid, we hebben een uitstekende logistiek en infrastructuur en onze digitale voorzieningen behoren tot de wereldtop. We hebben het internationaal bedrijfsleven dus veel te bieden. Dat blijkt ook uit de meer dan 900.000 arbeidsplaatsen die in ons land afkomstig zijn van buitenlandse bedrijven.” De minister vervolgt: “Buitenlandse investeringen zijn en blijven belangrijk voor ons land. Ze laten de Nederlandse economie verder groeien en helpen elk jaar vele duizenden mensen aan werk. Om aantrekkelijk te blijven is het zaak dat we onze economie open en ons vestigingsklimaat concurrerend houden.”

De meeste banen ontstonden door bedrijven uit de Verenigde Staten, gevolgd door China, Groot-Brittannië, China, Japan en Frankrijk.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren