2,5 miljoen voor meer logistieke arbeidskrachten in Noord-Holland

Logistiekprofs op 2 september 2021 | 2 minuten leestijd

Door vergrijzing en de jaarlijks verminderde instroom van studenten in transport en logistiek dreigt de groei in de sector in Noord-Holland in de knel te komen. Het Horizon College, Regio College en het regionale bedrijfsleven komen daarom met een actieplan: Logmotion. Met het plan is een bedrag van 2,5 miljoen euro gemoeid. 

Logmotion moet jongeren en zij-instromers in Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland verleiden tot een mbo-opleiding en een baan in de de logistieke sector. Met een subsidie van 2,5 miljoen euro wordt het onderwijs vernieuwd, het bedrijfsleven meer bij het onderwijs betrokken en worden twee fieldlabs opgericht waar studenten in een simulatieomgeving nieuwe technieken aanleren. “Alle inspanningen moeten ervoor zorgen dat de opleidingen Transport en Logistiek en Bedrijfsautotechnicus aantrekkelijker worden en meer studenten aantrekken”, zegt projectleider Danica Zewald van het Horizon College.

Regionale bedrijven als LVS Trucks, Bejo, Hanos en Breedijk Transport zijn aangesloten bij Logmotion. Jacco Rijkhoff van LVS Trucks: “Als we dit project niet uitvoeren dan komen voertuigen stil te staan en zijn er lege schappen in de supermarkten omdat er onvoldoende mensen zijn om de voertuigen op de weg te houden. Daarom gaan we gastlessen geven, excursies organiseren en bieden we stages en materialen aan.”

Geïnteresseerde bedrijven kunnen nog aansluiten bij het initiatief. Zewald: “Hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter. Zo kunnen we gezamenlijk de schouders eronder zetten om krapte op de arbeidsmarkt te voorkomen.”

Gerelateerde artikelen