17.09.2015 | Branchenieuws

18 miljoen voor innovaties in logistiek

Jonge, innovatieve ondernemingen in transport en logistiek kunnen binnenkort aankloppen bij een fonds dat beschikt over maar liefst 18 miljoen euro. Het fonds, genaamd Mainport Innovation Fund II (MIF II) is opgezet door KLM, Schiphol, TU Delft, Havenbedrijf Amsterdam en NS om innovatie bij jonge ondernemingen aan te jagen. 

Topspeler 
De deelnemende bedrijven noemen het noodzakelijk om deze ondernemingen te ondersteunen. Alleen op deze manier kan Nederland topspeler blijven in de logistiek.

Voorganger
De naam van het fonds doet al vermoeden dat een dergelijk idee niet helemaal nieuw is. Eerder was er namelijk het MIF I. Het bedrijf Robin Radar werd financieel gesteund door het fonds. Robin Radar bedacht een oplossing om vogels uit de buurt van vliegtuigen te houden. 

Tien tot vijftien investeringen 
De komende zes jaar willen de partijen tien tot vijftien investeringen doen in veelbelovende innovaties. Dit kunnen bijvoorbeeld innovaties zijn die te maken hebben met duurzaam vervoer, connectiviteit, intermodaal vervoer, internet of things, big data en veiligheid. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren