14 jaar cel geëist tegen eigenaar Van Wanrooy Transport

Logistiekprofs op 27 november 2019 | 2 minuten leestijd

De voormalig eigenaar van Van Wanrooy Transport riskeert veertien jaar cel wegens het importeren van 10.000 kilo cocaïne. Zijn secretaresse hangt twaalf jaar cel boven het hoofd. 

Paul van W. werd in 2018 gearresteerd nadat de Nederlandse politie één van de ladingen, die vanuit Colombia naar de Antwerpse haven werd verscheept, vanuit de lucht volgde. Eerder had de Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Administration) het transportbedrijf in het vizier gekregen omdat de drugsbestrijdingsdienst het verdacht vond dat Van W. havens in het Middellandse Zeegebied bezocht voor de opslag van fruit uit Zuid-Amerika. 

Bij de volgactie in Nederland werd 3.500 kilo cocaïne onderschept. De politie liet een deel van de lading door, om zo bevestigd te krijgen waar de vracht werd gelost. Daarop werden Van W., zijn secretaresse en twee andere verdachten gearresteerd. 

Tegen Van W. is nu veertien jaar cel geëist. De rechtbank verwacht voor kerst uitspraak te doen in de zaak.

Van Wanrooy in handen van FreightNed

Een paar maanden na de aanhouding van Paul van W. kondigde FreightNed de overname van Van Wanrooy Transport aan. Het personeel, materieel en de opslag van Van Wanrooy Transport vallen sindsdien onder FreightNed. Laatstgenoemde werd daarmee in een klap een grote speler in de branche en bij Van Wanrooy kon collectief ontslag worden voorkomen.