03.12.2015 | Trends

11 x overdreven verpakkingen van Amazon

Amazon denkt vaak groots, zelfs als het niet om drones, same day-delivery of Black Friday gaat. Ook het gebied van verpakkingen kan het volgens de etailgigant namelijk niet groot genoeg. Of het nou sokken, batterijen of schoenlepels zijn: er is een grote doos voor nodig. We verzamelden 11 voorbeelden waarbij Amazon íets kleiner had kunnen verpakken. 

1. 'Better safe than sorry', moet Amazon gedacht hebben. De keten verpakte een doosje nog eens in een extra grote doos, gevuld met lucht. 2. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn met sokken.

3. Amazon verpakte deze fotolijst voor de zekerheid in twee dozen. 

4. Ook printerinkt kan niet groot genoeg verpakt worden. 

5. Hetzelfde geldt natuurlijk voor webcams die al in een doosje zijn verpakt.  

6. Batterijen zijn bij Amazon blijkbaar te groot voor een envelop.

7. Goed zoeken naar de liniaal! 

8. Ook met pakpapier is Amazon de beroerdste niet. 

9. Je kan een flesje natuurlijk het beste in twee dozen verpakken. 

10. iPhone beschermhoesjes moeten goed beschermd worden. 

11. Zelfde geldt natuurlijk voor sd-kaarten.

 

Het verbazingwekkende is dat dit slechts een kleine greep is uit de foto's die op social media worden gedeeld over de excessieve verpakkingen van Amazon. De etailer zou zichzelf aardig wat kilometers (en kosten) kunnen besparen als het wat bescheidener zou verpakken. 

Redactie LogistiekProfs 


Plaats een reactie (2)

Reageren
  • Bert Wolters
    10.12.2015 - 19:20 uur | Bert Wolters

    Ook ik verbaas me al een hele tijd over de excessieve verpakkingen. In 2012 heb ik hier al een column over geschreven (Trias Logistica). Ik heb gepleit voor een andere verpakking voor webwinkels om de blisterverpakking te voorkomen. Die wordt in een bricks-winkel gebruikt om aandacht te trekken, maar als je bewust een artikel bestelt hoeft de aandacht niet meer getrokken te worden. Daarnaast is het gebruik van een envelop voor de vervoerder ook veel praktischer, omdat hij dan niet het risico loopt dat de ontvanger niet thuis is. Maar ja, dat is het probleem van de bezorger, niet van de verzender.

  • Johan Faes
    08.12.2015 - 15:38 uur | Johan Faes

    Heel goed artikel! Van mij mocht de auteur zelfs nog een stapje verder gaan. Op het einde wordt enkel de link gelegd naar transportkosten, in functie van de nieuwe berekenmethode DWP. Naar mijn mening vergeten ze de verpakkingskosten. Wanneer de juiste dimensies toegepast worden, wordt niet alleen sterk bespaard op de vrachtkosten maar ook op de hoeveelheid verpakkingen! Bovendien verbeter je ook nog eens de CO2 footprint door toepassing van de verlaagde transportvolumes. Iets wat Amazon niet over het hoofd mag zien!