100 miljoen voor ontwikkeling robotica
16.06.2016 | Branchenieuws

100 miljoen voor ontwikkeling robotica

Investeerders Chrysalix Venture Capital en RoboValley uit Delft investeren honderd miljoen euro in de ontwikkeling van robotica. Met dit investeringsbedrag hopen de initiatiefnemers spelers uit de robotica-industrie te ondersteunen bij het betreden van de markt.

Door een gebrek aan startkapitaal zouden veel nieuwe technologieën momenteel op universiteiten en in laboratoria stranden. Het geld van het RoboValley Investment Fund moet ervoor zorgen dat de robotica-industrie groeit en de stap naar de markt sneller wordt gezet. Vooral voor Delft is het nieuwe fonds goed nieuws. Daar zijn op RoboValley en TU Delft zo’n 170 wetenschappers bezig met de ontwikkeling van ‘next generation’ robotica. Naast de roboticabedrijven die al langer bestaan, huizen er 21 startups in robotica.

Investeren om banenverlies te beperken

Het belang van dergelijke investeringsfondsen werd vorige week ook aangestipt door onderzoek van bureau Roland Berger. In het rapport ‘Of Robots and Men – in logisctics: Towards a confident vision of logistics in 2025’ werd beschreven dat er in Europa de komende jaren 1,5 miljoen banen in Europa verloren gaan wanneer de logistiek niet goed inspeelt op de robotisering van de sector. Vorige week maakte onderzoeksbureau Roland Berger bekend dat er de komende jaren 1,5 miljoen banen in Europa verdwijnen als de logistiek niet goed inspeelt op de robotisering van de sector. Volgens de onderzoekers is het van belang dat Europese bedrijven en overheden investeren in research voor het ontwikkelen en begeleiden van robotica. Gebeurt dat niet, dan zal het banenverlies in Europa nog hoger uitvallen. Distributiecentra zullen dan namelijk bevolkt worden door robots uit Japan, Korea en China. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren