1 op 5 pakketten vertraagd voor Sinterklaas, bezorgtijden lopen op

Logistiekprofs op 1 July 2022

Een op de vijf pakketten was vertraagd in de periode tussen Black Friday en Sinterklaas. De verwachting is dat de vertraging in aanloop naar de feestdagen zal toenemen, nu pakketbezorgers het steeds drukker krijgen. 

Dat meldt verzendservice Wuunder op basis van de eigen Pakketradar. Wuunder gaat uit van de data van GLS, DHL Parcel, DPD en PostNL. Het bedrijf vindt de vertraging van 18 procent in de week voor Sinterklaas meevallen. De bezorgtijd zou inmiddels al zijn opgelopen. Deze week zijn pakketten gemiddeld 1,1 dag onderweg. Een kleine vertraging, zegt Wuunder. De verwachting is dat dit richting de kerstdagen verder toeneemt, omdat vervoerders in de weekenden de achterstanden niet meer kunnen wegwerken. 

In Limburg en Zeeland werden pakketten tussen 26 november en 5 december overigens het vaakst op tijd bezorgd. Circa 10 procent van de bezorgingen liep daar vertraging op. In Drente, Flevoland, Friesland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel en Utrecht moest men het langst op de bezorger wachten. Daar was 20 tot 30 procent van de pakketten vertraagd.