RSW BV

Wereldwijd neemt het aantal te zenden producten toe, mede door de stijgende vraag en o.a. de snel groeiende e-commerce. De producten zijn steeds minder vaak van dezelfde soort en verpakking en dienen in kortere tijd verzameld te worden.

Manueel orderpicken en stabiel stapelen is bijna niet meer te doen. Beschadigingen, inefficiëntie, retouren en een slechte ergonomie, zijn kosten die uiteindelijk door de klant betaald moeten worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat het orderpicken 55% van de totale operationele magazijnkosten beslaat en dat een orderverzamelaar 15% van deze tijd aan het voorbereiden is, 25% aan het zoeken, 50% aan het rijden en slechts 15% effectief besteedt aan het orderpicken zelf. Het kost allemaal dus veel tijd en geld.

Een van de oplossingen is de Stack Assist Tool (SAT) van RSW. De SAT helpt orderverzamelaars om efficiënt te orderpicken en stabiel en foutloos te stapelen. De intelligente stapel software berekent waar een pakket/doos optimaal geplaatst moet worden op de pallet. Een speciaal ontwikkelde laser projecteert de juiste plaats en de juiste positionering op de pallet. De geïntegreerde camera controleert en de laser corrigeert waar nodig. Hiermee word bijvoorbeeld ook aangegeven of er te weinig of teveel producten worden gestapeld en aan welke zijde het barcode label moet zitten. Al deze vaak voorkomende fouten zijn grotendeels de oorzaak van de hoge operationele kosten in een magazijn.

Indien manueel niet meer mogelijk is doordat de hoeveelheid simpelweg te groot is heeft RSW het automatische Mixed case Pick/Palletizing oplossing ontwikkeld. Dit innovatieve systeem van RSW is tot drie keer sneller dan bestaande automatische orderpick-palletiseer systemen dankzij innovatieve ‘Pick & Place’-technologie.

RSW BV combineert een hoge efficiëntie met een ongekende mate van flexibiliteit. RMCS is een efficiënt, robotgestuurd orderpicksysteem dat gebruik maakt van de nieuwste flexibele grijpertechnologie van RSW BV. Deze RMCS-grijpertechnologie betekent een flinke stijging in het aantal toepassingen voor gemixt orderpicken.

Dit innovatieve orderpick concept word gecombineerd met een nieuw efficiënt en modulair buffer-sequencer systeem waarmee de gepickte producten op hoge snelheid in de juiste volgorde gezet worden waardoor een efficiënte stapeling , met hoge dichtheid, mogelijk is. Het volautomatische (AMPS) mixed palletiseer station (capaciteit van maximaal de 3000 dozen per uur) en het i-Packstation waarmee tot 1000 dozen per uur manueel gemixte pallets gestapeld kunnen worden sluiten dit unieke Mixed Case Pick/Palletizing systeem af.

Het AMCP systeem is met afstand de meest innovatieve doorbraak binnen de automatische orderpick en gemengde palletisering van de afgelopen tien jaar; het is een revolutie voor de manier waarop magazijnen hun orderpicking, sequencing, palletisering en levering aan winkels kunnen vormgeven. Aangezien de behoefte aan leveringen in winkelvriendelijke formaten blijft groeien, en dat voor steeds diverser wordende winkelconfiguraties, worden logistiek leiders hierdoor bevrijd van de druk om flexibele, snelle en nauwkeurige systemen te vinden en te implementeren die kunnen worden aangepast op de behoeften en het gedrag van de consument en die hiermee kunnen meegroeien. Het AMPC-systeem van RSW BV is een enorme stap in de goede richting en zet een nieuwe standaard voor een betere efficiëntie van activiteiten in het DC.

Bezoek RSW en ervaar de SAT en AMPC oplossingen op de Logistica op standnr: 09B024