FLS Nederland B.V.

FLS staat voor FAST LEAN SMART en is met haar eigen ontwikkelde wiskundige algoritme uniek in het leveren van dynamische route- en planningssoftware. Voor tijdkritische leveringen en efficiënte ritten en routes bent u bij FLS aan het juiste adres. Ook voor bezorgdiensten, pickup & delivery, de belading van voertuigen, forecasting en internet of things binnen de logistieke sector is FLS uw aanspreekpartner. Deze out-of-the-box software met het unieke algoritme wordt veelal als "black-box" gekoppeld aan uw applicatielandschap.

Sinds de oprichting in 1988 werkt FLS met succes zonder geleend kapitaal. De groei van FLS is gebaseerd op eigen middelen en FLS heeft verkoopkantoren in Duitsland, Nederland, Denemarken, Engeland en de Verenigde Staten.

Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 40.000 buitendienstmedewerkers met FLS VISITOUR en FLS MOBILE optimaal onderweg. Onze klanten prijzen zich gelukkig met de hoge acceptatie en transparantie, de verbeterde klanttevredenheid en de kostenreductie die oploopt tot 20%.

MAAK TIJDENS DEZE BEURS KENNIS MET ONZE PRODUCTEN DISPATCH-NOW, FLS TRANSPORT en FLS IoT 

DISPATCH NOW: On demand logistiek met maximale kosten efficiëntie

In de loop van de digitalisering zijn de verwachtingen van de klant voor bestel- en leveringsprocessen snel gestegen. Het bedrijf bepaalt niet meer de optimale bezorgdatum, maar de klant bepaalt de dag van levering, het tijdvenster van levering en de plaats van levering. Met veranderend aankoopgedrag en de verwachting van onbeperkte leveringsverwachtingen wordt de digitalisering van de logistieke branche onder druk gezet. Ad-hoc bezorging, bezorgen op dezelfde  dag, bezorging op de volgende dag en bezorging op een gevraagde dag  zijn niet langer gedroomde scenario’s maar state-of-the-art servicemodellen. Er worden minimale tijdvensters en korte wachttijden gevraagd voor de stiptheid van de bezorging en bezorging op tijd; Dit is prioriteit nummer één voor de klant.

DISPATCH NOW is betaalbare software voor organisaties die levensmiddelen of goederen tijdkritisch en efficiënt moeten vervoeren en is uitermate geschikt voor:

 • Bezorgservice (levensmiddelen)
 • Pickup & Delivery
 • Koeriersdiensten

Voorbeeld: DISPATCH NOW voor uw online bezorgservice

DISPATCH NOW is voor o.a. online bezorgservices een krachtig hulpmiddel om haar logistieke processen LEAN te houden en de CUSTOMER EXPERIENCE naar een hoger niveau te brengen. Door het algoritme PowerOpt® worden direct de afspraakvoorstellen in het klantportaal binnen tijdkritische aflevervensters aan de gebruiker beschikbaar gesteld. PowerOpt® berekent vervolgens een optimale virtuele ritplanning. Hiermee verzekert een bezorgservice zich niet alleen van een hoger serviceniveau voor haar klanten maar ook voor een kostenefficiënte samenstelling van alle bezorgafspraken. Zodra de klant een bezorgdatum heeft geselecteerd en bevestigd dan wordt dit real-time volgens een ‘what-if-then’ scenario optimaal in een rit gepland waarna het orderpicking en laadproces nauwkeurig wordt afgestemd met de eigenschappen van het voertuig en met alle klantafspraken binnen deze rit. De software beschikt over een hoge verwerkingssnelheid waardoor de software ook bij een groot aantal gebruikers en aanbod van afspraken straatnauwkeurig in real-time kan berekenen.

FLS MOBILE is de mobiele App die het mogelijk maakt dat de bezorger de routegegevens voor iedere dag zichtbaar krijgt. Alle gegevens die hij digitaal tot zijn beschikking heeft zijn altijd up-to-date. De bezorger meldt via deze App zijn status terug en toont daarmee aan welke leveringen zijn bezorgd. De centrale planning heeft dus altijd een real-time overzicht van de status van de leveringen. Daarnaast kan op tijd het orderpicking proces voor de volgende rit worden gestart.

REWE Supermarkt

De grote Duitse supermarktketen REWE Markt GmbH maakt gebruik van de FLS software. REWE is niet alleen de grootste speler op de levensmiddelenmarkt maar is ook de toonaangevende online supermarkt met bezorgservice in deze branche. Rondom CUSTOMER EXPERIENCE zijn diverse (online-) tijdschriften lovend over de bezorgservice van REWE. Via deze pagina kunt u de study case downloaden.

FLS TRANSPORT: Real-time optimalisatie van uw route en plan processen

FLS TRANSPORT is een geavanceerd planningstool voor het optimaliseren van uw route- en planprocessen. De kern van FLS TRANSPORT bestaat uit het unieke algoritme PowerOpt® om de logistieke processen met alle ritten in real-time te optimaliseren. Grote hoeveelheden opdrachten worden inclusief de rittenoptimalisatie zeer snel verwerkt, met inbegrip van onder andere de volgende restricties:

 • Laden en lossen binnen alle ritten, rekening houdend met het maximale laadvermogen en tijdsafspraken.
 • Tijdvenster en laadtijden voor laden en lossen
 • Bijzondere eigenschappen van de voertuigen 
 • Reistijdbegrenzing
 • En meer….     

FLS IoT: Houdt grip op de status van uw voorraad, voertuigen en assets

Stelt u zich voor dat u uw voorraad, uw voertuigen en assets niet alleen kan volgen maar ook andere kenmerken continu kan monitoren om zodoende pro-actief te acteren. De kern FLS IoT bestaat uit slimme sensoren die verschillende fysische eigenschappen kunnen monitoren. FLS IoT kan binnen elk applicatielandschap worden toegepast.

FLS IoT kan worden toegepast voor o.a.:

 • Voorspelbaar onderhoud
 • Track&Trace (van ook kleine) objecten
 • Monitoren kwaliteit van levensmiddelen
 • Bewaken vulgraad van containers, wagens en vendingautomaten.
 • Objectbewaking
 • En meer….

FLS wil altijd het echte bewijs leveren van de toegevoegde waarde van de software, in cijfers, zwart op wit. Er zijn daarom diverse testscenario’s beschikbaar: testberekeningen met gegevens van de klant tot een uitgebreide pilot fase. FLS geeft de klant altijd de mogelijkheid om de software te testen om zo te bekijken of het aan al hun eisen en doelstellingen kan voldoen. FLS kan hiermee de klant een geweldige kans bieden om op een zeer transparante manier het maximale voordeel uit deze technologie te halen.