Blickle Wielen B.V.

De firma Blickle

Familiebedrijf sinds 1953

In 1953 verdeelde Wilhelm Sülzle zijn gevestigde ijzerwarenfabriek onder zijn zonen en zijn schoonzoon Heinrich Blickle in drie zelfstandige bedrijven. De nieuw opgerichte firma Blickle nam de productie van ijzeren karrenwielen over en ontwikkelde daaruit een uitgebreid assortiment hoogwaardige wielen, zwenk- en bokwielen. Typische Zuid-Duitse deugdzaamheid, vlijt, kwaliteitsbewustzijn en ondernemerschap zorgden ervoor dat de producten permanent verbeterden. Na het plotse overlijden van Heinrich Blickle in 1961 nam zijn echtgenote Elisabeth Blickle de leiding over het bedrijf over. 

Vandaag is het zijn zoon Reinhold Blickle die als bedrijfsleider en aandeelhouder het bedrijf leidt, samen met zijn echtgenote Denise Blickle en Walter Wager. Onder hun leiding heeft de firma Blickle zich in de laatste decennia ontwikkeld tot één van de grootste fabrikanten van wielen en zwenkwielen wereldwijd. Daarbij gaan technologische innovatie en het respect voor de traditionele waarden van een familiebedrijf steeds hand in hand - een bedrijfsfilosofie die ook in de derde generatie moet worden voortgezet.

Wereldwijde aanwezigheid

Blickle wielen en zwenkwielen wereldwijd

Dankzij een wereldwijd verkoopnetwerk zijn producten van Blickle "Made in Germany" overal verkrijgbaar waar de klanten maar willen. In 17 eigen verkoopfirma's in Europa, Amerika en Azië en met verdelers in 120 landen zorgen geschoolde commerciële en technische krachten voor aanwezigheid en service bij de klant. 

Informatie over producten en diensten van Blickle kan via het internet in 28 verschillende talen worden opgeroepen. Ook de algemene catalogus van Blickle is momenteel beschikbaar in 21 verschillende talen.


Dankzij een optimale organisatie van onze magazijnen en een wereldwijd IT-netwerk tussen alle vestigingen zijn wij in staat om snel op bestellingen te reageren.  Dankzij een snelle en betrouwbare logistiek bereiken de producten van Blickle steeds op tijd hun bestemming. Blickle is uw betrouwbare partner – wereldwijd.