Vijf tips om de productiviteit in het magazijn te verbeteren

Logistiekprofs op 13 February 2015

Het lijkt soms lastig om de productiviteit in het magazijn nog verder te verbeteren. Ik hoor u denken: mijn medewerkers werken al snel. Of: ik heb toch een WMS? Klopt, maar er zijn een aantal maatregelen die u kunt implementeren om nog efficiënter te werk te gaan in het warenhuis.

Reorganiseer het magazijn
Welke producten zijn het meest populair? Plaats deze op een strategische plek in het magazijn. Gebruik hiervoor verticale, geautomatiseerde opslagsystemen welke populaire producten automatisch dichtbij de magazijnmedewerker plaatst.

Laat technologie de goederen brengen
Amazon zette rond de feestdagen Kiva-robots in om de bestellingen te verzamelen. De robots brachten de tray met daarop de benodigde producten naar de orderpicker, die vervolgens de bestelling verwerkt. De werkzaamheden zijn hierdoor wat eentoniger voor de magazijnmedewerker, maar het scheelt hem behoorlijk in zijn looptijd.

Meet de prestaties van medewerkers
Natuurlijk vertrouwt u uw magazijnmedewerkers. Toch is het een vaststaand gegeven dat werknemers sneller en nauwkeuriger werken als zij alleen al weten dat hun prestaties worden gemeten.

Maak gebruik van ASN (Advanced shipping notification)
Met ASN worden magazijnmanagers geïnformeerd over het tijdstip waarom een zending arriveert. Deze kennis is cruciaal voor het plannen van voldoende medewerkers.

Implementeer pick-to-voice of pick-to-light
Systemen als deze versnellen niet alleen het orderpicken maar zorgen er ook voor dat de medewerkers minder fouten maken. De technologie informeert orderpickers over de precieze locatie en de benodigde hoeveelheid van een product. Hierdoor hoeft de medewerker niet op een papiertje te zoeken naar het productnummer en de grootte van de bestelling.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Mark Hunter (cc)