De vijf best gelezen blogs van 2016

De vijf best gelezen blogs van 2016

Het afgelopen jaar hebben onze logistieke experts flink bijgedragen op LogistiekProfs. We zetten de best gelezen blogs voor u op een rij. 

Wie is aansprakelijk bij een heftruckongeval - Tom van BLOM 
Eén van de meest gelezen artikelen kwam van Tom van BLOM. De opleider in intern transport behandelde in volgend artikel vragen die vaak voorbij komen tijdens de opleiding: Vergoedt de verzekeringsmaatschappij de schade wanneer er op het bedrijf een ongeval plaatsvindt? En kan de chauffeur opdraaien voor de financiële schade bij een bedrijfsongeval?

Zeven tips bij het ontwerpen van uw warehouse - Hans Groen 
De supply chain van morgen zal steeds meer om flexibiliteit en snelheid draaien, schrijft Hans Groen in zijn blog. Warehouses spelen een cruciale rol in dit proces. In het artikel geeft hij zeven aanbevelingen waar u op dient te letten bij het ontwerpen van uw warehouse. 

Zoeken naar een uitdaging via LinkedIn? - Rob Hermes 
Recruiter Rob Hermes is dagelijks via LinkedIn op zoek naar logistiek professionals.  "De doorn in het oog van elke recruiter is de kopregel bij Linkedin, die door vrijwel alle werkzoekenden niet effectief gebruikt wordt", vraagt hij zich af in het artikel. "Waarom komt niemand verder dan de kopregel; Op zoek naar een uitdaging?" 

Lean en verpakken: 5 eye openers
Veel bedrijven omarmen tegenwoordig de Lean gedachte volledig. Eén van de grondbeginselen van Lean, het elimineren van vermijdbare verspilling (of waste) uit processen, is in veel bedrijfsculturen al vanzelfsprekend. Toch ziet Mark Ruiter van FPC Beyond Packaging dat er nog steeds vermijdbare waste over het hoofd wordt gezien. "Bij elke van de 5 Lean principes laat men optimalisatiekansen liggen door vanuit het verkeerde startpunt te vertrekken."

Vier toepassingen van indoor GPS in het magazijn 
In onze auto kunnen we niet meer zonder een navigatiesysteem, maar binnen in het magazijn moeten we het stellen zonder GPS. Er bestaan echter alternatieven die mede door de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van robots en drones snel beter worden. Marcel te Lindert zet vier toepassingen van indoor GPS op een rij. 

Redactie LogistiekProfs 


Plaats een reactie (0)

Reageren