Opening tweede DC biedt Wehkamp 110.000 m2 aan opslag

Logistiekprofs op 25 maart 2019 | 2 minuten leestijd

Met een tweede DC hoopt Wehkamp haar klanten nog beter van dienst te zijn. Afgelopen vrijdag opende het gebouw in Zwolle, dat gekoppeld wordt aan het eerste warehouse. 

Met de opening krijgt de webretailer in totaal110.000 m2 aan opslag tot zijn beschikking. Met die ruimte hoopt Wehkamp de consument nog beter van dienst te zijn en de mogelijkheid te hebben om door te groeien. ‘We zijn een digitale organisatie en hebben bij dit nieuwe distributiecentrum dan ook flink geïnvesteerd in geavanceerde IT-systemen‘, aldus COO Maarten Tibosch in een persbericht. ‘De betrouwbaarheid van het leveren kunnen we op die manier verhogen naar 99,9 procent.’

Het eerste DC van Wehkamp staat tevens in Zwolle, dat 62.000 m2 telt. In het nieuwe gebouw is groot ingezet op duurzaamheid. Op het eerste gebouw lagen al 10.000 zonnepanelen, met de komst van dit tweede pand wordt het aantal zonnepanelen uitgebreid naar 15.000. Daarnaast is het pand voor 100% voorzien van ledverlichting en zijn er elektrische laadpalen geplaatst, ook voor fietsen. Regenwater wordt gebruikt om toiletten door te spoelen en rondom het pand is een ecologische tuin aangelegd. Het pand wordt op die manier 30 procent energiezuiniger.

Ook andere vernuftigheden maken het tweede pand geavanceerder dan het vorige. Er zijn 30.000 palletplaatsen, 750.000 bak- en dooslocaties en ruim zes kilometer aan transportband. 
Er zijn zo’n 525.000 opslaglocaties en 28 pickstations, het orderverzamelsysteem is volledig geautomatiseerd.

Gerelateerde artikelen