Nieuwe cao DHL: bezorgers hoeven geen zware pakketten te tillen

Logistiekprofs op 23 december 2019 | 2 minuten leestijd

Pakketbezorgers van DHL worden per 1 januari niet meer belast met te zware pakketten. In de nieuwe cao is vastgelegd dat DHL Parcel e-Commerce geen pakketten zwaarder dan 23 kilo accepteert. 

De nieuwe cao van de pakketvervoerder gaat per 1 januari 2020 in en heeft een looptijd van drie jaar, meldt CNV Vakmensen. “De pakketten worden de laatste jaren steeds groter en zwaarder”, zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel. “Ik hoor verhalen over zakken dierenvoer van dertig kilo. Dat is niet de bedoeling, dat is in je eentje geen doen. We stellen daar nu een grens aan: 23 kilo, niet meer. We willen dit opnemen in de arbocatalogus voor de sector transport en logistiek. Dan geldt dat gelijk voor alle koeriers.”

Ook over lonen zijn afspraken gemaakt. De pakketbezorgers gaan er de komende drie jaar in totaal 16,25 procent op vooruit. De eerste loonsverhoging van 7,7 procent gaat in op 1 januari aanstaande. Werknemers op kantoor en in de loodsen krijgen de komende drie jaar een loonstijging van in totaal 9,5 procent. 

Afbeelding: JPstock / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen