Meer dan 100.000 bezorgingen door robots Starship Technologies

Logistiekprofs op 23 augustus 2019 | 2 minuten leestijd

De bezorgrobots van Starship Technologies hebben inmiddels 100.000 autonome leveringen op hun naam staan. Dat maakte de robotproducent bekend nadat het in een investeringsronde een kapitaalinjectie van 40 miljoen dollar ontving.

De robots van Starship Technologies hebben een actieradius tot vijf kilometer en zijn ontworpen om binnen een halfuur bestellingen af te leveren. Ze bezorgen autonoom, maar worden vanuit control centers door mensen gemonitord. 

550.000 kilometer

De robots zijn sinds 2016 in het straatbeeld te zien, zowel in de Verenigde Staten als Europa. De afgelopen jaren legden ze meer dan 550.000 kilometer af, staken ze vier miljoen straten over en bezorgden ze meer dan 6000 pizza’s, 32.000 liter melk en 15.000 bananen, aldus Startship Technologies. 

100 universiteitscampussen

Startship Robotics haalde sindsdien een investeringsbedrag van 85 miljoen dollar (77 miljoen euro) op, dat is inclusief de 40 miljoen dollar uit de meest recente investeringsronde. Met het geld wil de robotproducent de komende twee jaar wereldwijd uitbreiden naar honderd universiteitscampussen. “We willen onze service aan meer dan een miljoen studenten aanbieden”, aldus Lex Bayer, CEO van Starship Technologies. “Een hele generatie studenten groeit op in een wereld waar ze na een paar tikken op hun smartphone bezorging van een robot verwachten. De ontvangst van onze service op zowel campussen als in buurten is fenomenaal.”

Gerelateerde artikelen