Inditex nog dit jaar van start in XXL-distributiecentrum Lelystad

Logistiekprofs op 12 september 2019 | 2 minuten leestijd

De bouw van het XXL-distributiecentrum van Inditex loopt op schema. De logistieke site in Lelystad heeft een aantal tests succesvol doorlopen en wordt inmiddels gedeeltelijk gebruikt. Volgend jaar moet het dc volledig operationeel zijn.

Dat meldt het moederbedrijf van Zara, Pull&Bear en en Bershka bij de presentatie van de financiële resultaten. De retailer besteedt 100 miljoen euro aan de bouw van het dc, dat een oppervlakte krijgt van 170 duizend vierkante meter. 

Volgens Inditex, dat in het eerste halfjaar van 2018 een winst boekte van 10 procent, is de bouw vergevorderd en zijn de eerste tests geslaagd. Nu al kan het distributiecentrum deels worden gebruikt. Daarmee ligt de bouw op schema, aldus de retailer. Vanaf volgend jaar is het dc volledig operationeel. 

De logistieke site in Lelystad is het eerste distributiecentrum van Inditex buiten thuisland Spanje. De modeketen wil uitbreiden in Europa en een nieuw, centraal dc moet deze groei faciliteren. De retailer bouwt het complex op Lelystad Airport Businesspark (LAB), grenzend aan de luchthaven. De logistieke activiteiten zullen minstens vierhonderd banen opleveren. 

Gerelateerde artikelen