Hans Willem Cortenraad na 18 jaar weg bij CB
30.08.2021 | Branchenieuws

Hans Willem Cortenraad na 18 jaar weg bij CB

Hans Willem Cortenraad zwaait op 1 januari 2022 af als algemeen directeur bij CB. De logistiek dienstverlener staat aan de vooravond van een nieuwe strategische periode. Voor Cortenraad naar eigen zeggen een goed moment om de bestuurshamer over te dragen. 

Cortenraad neemt met 'pijn in het hart' afscheid van CB. "Na zoveel jaren aan dit prachtige bedrijf leiding te hebben gegeven. Het zal lastig zijn de vriendschap, collegialiteit en betrokkenheid binnen CB en in het boekenvak elders terug te vinden." 

De algemeen directeur startte in 2003 bij het Centraal Boekhuis om het door 'roerige jaren te leiden'. De ontwikkeling van e-commerce, digitalisering en de veranderende consumptie van content werden destijds als bedreigend voor de onderneming gezien. CB wist in die periode zijn positie alsnog te verstevigen door het dienstenportfolio te verbreden en zich te ontwikkelen als logistiek dienstverlener in andere markten. In 2020 werd ondanks de coronapandemie zelfs boven verwachting gepresteerd. 

Vijf meerjarenplannen

Cortenraad gaf leiding en uitvoering aan vijf periodes van strategische meerjarenplannen. Nu CB aan de vooravond staat van een nieuwe planperiode, ontstond voor de algemeen directeur een logisch moment om zijn carrière bij CB af te ronden. 

Bert Meerstadt, voorzitter van de RvC van CB: “Hans Willem is hét gezicht van CB en wij danken hem voor zijn vakkundig leiderschap gedurende vele jaren. Zijn trouw aan de onderneming is groot, getuige zijn terugkeer in 2003 nadat hij tussen 1992 en 1996 ook al vier jaar bij CB werkzaam was. In totaal meer dan 22 jaar toewijding aan CB. Onze dank is groot."


Plaats een reactie (0)

Reageren